Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ήμουν και εγώ εκεί vol.2 BOB DYLAN

Ποιος ; Bob Dylan 
Που ; Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Πότε ; 22 Ιουνίου

Όταν πρόκειται να πας σε μια συναυλία σαν και αυτή του Bob Dylan αρχικά σκέφτεσαι θα καταφέρει να συγκινήσει το κοινό, θα απογοητευτώ, εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του ροκ, αξίζει πραγματικά να τον δω σε αυτή την ηλικία; Έχεις κάποιες αμφιβολίες και είναι λογικό. Και εγώ τα ίδια σκεφτόμουν,μέχρι που έφτασα στο λιμάνι και είδα τον κόσμο να περιμένει το θρυλικό πολυμήχανο μουσικό.

Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας βρέθηκαν λοιπόν χθες στο λιμάνι για να παρακολουθήσουν τον Bob Dylan. Ο ίδιος βγήκε στη σκηνή λίγο πριν τις  εννιά και μισή αθόρυβα και ήσυχα χωρίς να χαιρετήσει ή να απευθυνθεί στο κοινό.Ξεκίνησε αμέσως να τραγουδά, άλλωστε αυτό θέλει μόνο να κάνει και συνέχισε αδιάκοπα μέχρι το τέλος, χωρίς παύσεις για να ευχαριστήσει το κοινό. Τραγούδησε κομμάτια που αγαπά και ας είναι λιγότερο γνωστά στο κοινό.Η παρουσία του σκηνή ήταν εμβληματική.Φορούσε το καπέλο του, έπαιξε πιάνο και φυσαρμόνικα, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό με τη βραχνή και συναισθηματική φωνή του.Το κλίμα που επικρατούσε ήταν ατμοσφαιρικό με τους φωτισμένους γερανούς του λιμανιού να ξεχωρίζουν, το καλοκαιρινό αεράκι να δίνει άλλη πνοή στα τραγούδια του Dylan και ο ήλιος που έδυε με τον ουρανό να παίρνει αυτό το ιδιαίτερο κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα, αποτέλεσε το καλύτερο σκηνικό για την εμφάνιση του. Καθ'όλη τη διάρκεια της συναυλίας ( κράτησε περίπου μιάμιση ώρα) έβλεπες συγκινημένα ζευγαράκια που η ζωή τους είχε ως  soundtrack τα τραγούδια του Dylan, αλλά και νέους που τον εκτιμούν βαθιά και έχουν γαλουχηθεί με τη μουσική του.Η συναυλία του έκλεισε με μια πιο jazz εκδοχή του επικού "Blowing In The Wind" προκαλώντας στο κοινό μια γλυκιά μελαγχολία.Ο Bob Dylan στάθηκε δωρικά πάνω στη σκηνή μαζί με την μπάντα του, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και αποχώρησε αθόρυβα.

Κατάφερα να δω ένα θρύλο επί σκηνής. Ο Dylan δεν απογοήτευσε. Το όνομά του θα μείνει γραμμένο για πάντα στην ιστορία της μουσικής. Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Μετά από πολλά χρόνια θα σκέφτομαι πως το 2014 είχα την τιμή να δω τον Κύριο Dylan στη Θεσσαλονίκη!

Βικτωρία Γκουντώνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου