Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη!

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα ο καιρός δεν αντιστοιχεί στο μήνα που διανύουμε.Παρόλα αυτά η σημερινή λιακάδα μας φτιάχνει τη διάθεση, και μας προδιαθέτει για το καλοκαίρι που έρχεται.Εμείς που ζούμε στη Θεσσαλονίκη μόλις δούμε ήλιο ξεχυνόμαστε στους δρόμους για ατελείωτους καφέδες, βόλτες στην παραλία, και "άραγμα" στο λευκό.Στο σημερινό post θα βρείτε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μια ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη μέρα στη Θεσσαλονίκη. Ας ελπίσουμε να μη βρέξει το απόγευμα γιατί το τελευταίο διάστημα ήλιος και βροχή πάνε μαζί σε αυτή την πόλη.
1.Καφές στην παραλία! Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, τέτοιες μέρες ο μεσημεριανός καφές στα μαγαζιά της παραλιακής επιβάλλεται.Εμείς επιλέγουμε τον Θερμαϊκό για  χαλαρή μπύρα ή για καφέ το μεσημεράκι καθώς η θέα είναι απίστευτη και το κλίμα άκρως καλοκαιρινό.
2.Βόλτα και καφές στη Ζεύξιδος! Η Ζεύξιδος είναι το μέρος που συγκεντρώνονται όλα τα κουλ τυπάκια για καφέ, βόλτα  και δροσερά coctail. Χαλαρή ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, ανθισμένα δέντρα και ιδιαίτερες  παρουσίες. Plus το happy Hour στο Πάστα Φλώρα Darling ξεκινά από τις 12. Επιλέξτε λοιπόν τη Ζεύξιδος για  μεσημεριανά coctails και μπύρες.(και όχι δεν είναι κακό να πίνες από τις 12)
3.Ποδήλατα!!! Τέτοιες μέρες δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τον ήλιο. Πάρτε λοιπόν το ποδήλατό σας, μην αγχώνεστε αν δεν έχετε ποδήλατο-μπορείτε να νοικιάσετε από διάφορους σταθμούς στην πόλη, και ξεχυθείτε στους δρόμους! Περάστε μια βόλτα και από τη Νέα Παραλία!
4.Λευκός Πύργος! Για εμάς τους φοιτητές υπάρχουν μέρες που πολύ απλά δεν έχουμε χρήματα.Όταν λοιπόν, δεν έχουμε χρήματα πηγαίνουμε στο Λευκό, αφού πρώτα έχουμε αγοράσει καφέ ή μπύρες από το περίπτερο και χαλαρώνουμε.¨"Αράζουμε" στις πέτρες ή στα χορτάρια, γελάμε, συζητάμε, σχολιάζουμε τον κόσμο που περνάει και αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ψαρεύουν στο Θερμαϊκό.
5.Άνω Πόλη! Πάρτε το αστικό και κατευθυνθείτε προς την Άνω Πόλη για μα διαφορετική Θεσσαλονίκη.Καφές και τσίπουρα σε διαφορετικό τοπίο και κλίμα που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το αποπνικτικό κέντρο.(Αν και εγώ προσωπικά για το κέντρο ζω στη Θεσσαλονίκη)
6.Περαία για φαγητό.Αυτό ομολογώ πως δεν το σκέφτηκα μόνη μου, καθώς δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά είναι πρόταση της φίλης μου της Χαρίκλειας, η οποία είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης και φαντάζομαι ξέρει τι λέει!Ακολουθείστε λοιπόν την πρόταση της Χαρίκλειας και επισκεφτείτε την Περαία για να φάτε το ψαράκι σας!
7.Τα γρασίδια στα πανεπιστήμια! Αυτό απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές του ΑΠΘ. Έχετε τελειώσει το μάθημα και βαριέστε να κατέβετε μέχρι το κέντρο; Δεν υπάρχει πρόβλημα.Πάρτε το καφεδάκι σας από το κυλικείο της σχολής σας και καθίστε στα γρασίδια.Η ζωή κυλά χαλαρά και εσείς απολαμβάνετε  τον ήλιο χωρίς έγνοιες!
8.Χαλκιδική. Έχετε αυτοκίνητο και έρχεται Σαββατοκύριακο; Μια λύση είναι να πάτε στη Χαλκιδική.Είναι κοντά έχουν ανοίξει και τα beachόμπαρα τι άλλο θέλετε; Βέβαια θα γίνεται παρέλαση από σφαγμένους με χίλια τατουάζ αλλά για μια στο τόσο καλή είναι και η Χαλκιδική.
9.Ποτό στην Ταράτσα. Το ανοιξιάτικο βράδυ επισκεφτείτε το Fragile Bar στη Βαλαωρίτου για το ποτό ή το coctail σας. Χαλαρά στην ταράτσα, ωραίος κόσμος, ωραία μουσική και ξεφεύγεις και από το χαμό της πόλης.(Plus δεν φοβάσαι μην σε πατήσουν και τα αμάξια όταν κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω στα υπόλοιπα μαγαζιά της Βαλαωρίτου)
10.Dubble decker bus και νιώθεις σαν τουρίστας! Όταν σκέφτεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό σε αυτή την πόλη επιλέξτε το κόκκινο dubble decker Bus και γυρίστε την πόλη.Πρόσθετα μπορείτε να πάρετε και το αστικό με τον αριθμό 50, που είναι η πολιτιστική γραμμή του Ο.Α.Σ.Θ ( αν και fuck Ο.Α.Σ.Θ σε ορισμένες περιπτώσεις), και περιηγηθείτε στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης!

Αυτές ήταν οι δικές μου προτάσεις!Καλό καφέ σας εύχομαι και απολαύστε τη λιακάδα όσο προλαβαίνετε!
Βικτωρία Γκουντώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου