Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ήμουν και εγώ εκεί vol. 1 GRAMATIK

Η πολυαναμενόμενη εβδομάδα συναυλιών στη Θεσσαλονίκη επιτέλους ξεκίνησε!  Οι πρώτοι μουσικοί επισκέπτες ήταν οι Thievery Corporation, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση παρ' όλες τις  αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην οποία δυστυχώς δεν παραβρέθηκα με αποτέλεσμα να αδυνατώ να σας μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία. Η συναυλία όμως στην οποία παραβρέθηκα και μπορώ να σας περιγράψω είναι αυτή του Gramatik!

Ας  ξεκινήσουμε λοιπόν από τον συναυλιακό χώρο. Ως αρχικό venue είχε οριστεί το στρατόπεδο Κόδρα, ωστόσο εξαιτίας των απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην πόλη το τελευταίο διάστημα, ο χώρος άλλαξε και το Fix  αποτέλεσε το οριστικό venue. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον διανύουμε τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να λιώνουμε από τη ζέστη, συνεπώς η μεταφορά της συναυλίας σε κλειστό χώρο ήταν μια άτυχη επιλογή. Φτάνοντας στο Fix, αφού περιμέναμε στην ουρά, μπήκαμε μέσα με ενθουσιασμό-Gramatik είναι αυτός- χωρίς να έχουμε γνώση των συνθηκών σάουνας που επικρατούσαν στον εσωτερικό χώρο. Κανένας εξαερισμός, κανένας κλιματισμός. 

Αφού γκρίνιαξα αρκετά για τις δυσλειτουργίες του χώρου, ας μιλήσουμε για την εμφάνιση του Gramatik. Αν και άργησε να βγει πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα.Έπαιξε τραγούδια απ'όλη τη δισκογραφία του, το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, το κοινό χοροπηδούσε, ο ήχος ήταν σχετικά καλός-χωρίς τεχνικά προβλήματα- και έπαιξε ασταμάτητα για δύο ώρες. Τις εντυπώσεις έκλεψε  ο σαξοφωνίστας, και όχι μόνο, ο οποίος διέθετε αστείρευτη ενέργεια και επικοινωνούσε συνεχώς με το κοινό. Πρόσθετα οι καλλιτέχνες που έκαναν το support αποδείχτηκαν αναπάντεχα καλοί καθώς ξεσήκωσαν το κοινό και μας προετοίμασαν κατάλληλα για την εμφάνιση του Gramatik!
Στα plus προστίθεται το γεγονός ότι εκεί μας έδωσαν κανονικό εισιτήριο και βραχιολάκι (αν και ασήμαντα για μερικούς, οι συλλέκτες το εκτιμούν).Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον Gramatik, όμως οι διοργανωτές δεν υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το κοινό. Μολονότι η εμφάνιση του Gramatik ήταν απίστευτη (ο τύπος δεν υπάρχει), ο συναυλιακός χώρος αναμφίβολα απογοήτευσε το κοινό.Συμπερασματικά, αν εξαιρέσουμε την όλη ταλαιπωρία, η συναυλία ήταν ανεπανάληπτη!

Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες και βιντεάκια από την επική αυτή εμφάνιση!
(Η φωτογράφος μας έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, γι'αυτό και οι φωτογραφίες είναι από κινητό)








Βικτωρία Γκουντώνη 










                                                                                            

2 σχόλια:

  1. Συμβαίνει το συγκρότημα του ΦΙΞ να έχει πληθώρα από venues. Ένα είναι και το Fix Factory of Sound. Η συγκεκριμένη συναυλία πάντως έγινε στο Fix Live. Τα γνωστά "μπουζούκια".

    Που να'ξερε ο Gramatik..

    ΑπάντησηΔιαγραφή