Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ελληνική Τhievero-λατρεία

  Μία από τις πιο αξιοθαύμαστες συναυλίες της καλλιτεχνικής χρονιάς 2013-14 έρχεται να ικανοποιήσει για ακόμα μία φορά τους μουσικόφιλους και λάτρεις της ηλεκτρονικής και downtempo μουσικής. Οι εντυπωσιακοί και λαμπεροί Thievery Corporation φτάνουν για μία ακόμα φορά στην Ελλάδα για μία απολαυστική διπλή συναυλία στις 17-18 Ιουνίου στην Αθήνα(Πλατεία Νερού) και στην Θεσσαλονίκη(στον πολυχώρο  του Μύλου) αντίστοιχα.
  Το εναλλακτικό συγκρότημα συστάθηκε το 1995 από τους Rob Garza and Eric Hilton, ένα απόλυτα ταιριαστό μουσικό δίδυμο από την Washington που απαρτίζεται και από supporting artists. Οι Rob Myers, FrankBooty LockMitchell, Jeff Franca and Ashish Vyas παίρνουν όνομα και μία βασική θέση στο συγκρότημα  αφού οι δημιουργοί τους επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί τους ανά καιρούς στα άλμπουμ τους, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα πρωτότυπα κομμάτια τους.
  Τους πρωτογνωρίσαμε το 1996 όταν οι Thievery Corporation έπειτα από 12 singles, έκαναν το πρώτο τους album με το όνομα ‘’Sounds of the Thievery Hi-Fi’’ με ηλεκτρονικό ήχο αλλά και trip hop and downtempo στοιχεία. Η συνέχεια επήλθε με το δεύτερο album εν έτη 2000 με τίτλο The Mirror Conspiracy το οποίο ανήκει στο είδος της ηλεκτρονικής τζαζ μουσικής με στοιχεία bossa nova, dub, experimental, latin jazz and downtempo επίσης. Ακολούθησαν το Richest man in Babylon(2002), The Cosmic Game(2004), Babylon Rewound(2004), Radio Retaliation(2008), Culture if Fear(2011) και τέλος το καινούργιο τους album το οποίο κάνει σήμερα, 1 Απριλίου του 2014, την επίσημη εμφάνιση του με τίτλο ‘’Saudade’’ και εντάσσεται στην ηλεκτρονική λάτιν μουσική με στοιχεία bossa nova.
  Η περιοδεία των Thievery Corporation για το 2014 ξεκινάει στις 27 Απριλίου στα πλαίσια του Counterpoint music and arts festival στο Kingston Downs της Ρώμης, φεύγουν με σταθμό το Austin στις 29 Απριλίου στο Stubbs BBQ και την  επομένη στο House of Blues στο Dallas με τελευταία ανακοινώσιμη ημερομηνία αυτή στην Ελλάδα. Άλλωστε το ελληνικό κοινό τους έχει αποθεώσει σε πολλές συναυλίες που έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2010 στο Θέατρο Βράχων, τον Ιούλιο του 2011 στον Λυκαβηττό αλλά και στην Μονή Λαζαριστών με τελευταία συναυλία αυτή του Αυγούστου του 2012 στο River Party. Έτσι μετά από ενάμιση χρόνο τους υποδεχόμαστε ξανά και ξανά γεμάτοι ενθουσιασμό αλλά και θαυμασμό στην χώρα μας για να τους καλωσορίσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Σαμσάκη Δήμητρα

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου